Hoppa direkt till innehåll

Kåbdalis Fiberprojekt - Viktig Information 11/10

På grund av rådande omständigheter gällande fiberutbyggnaden i Kåbdalis så ser vi ingen annan möjlighet än att färdigställa och driftsätta nätet tidigast sommaren 2023.
Dom pågående arbeten med E45 i Kåbdalis har gjort att Trafikverket inte kunnat ge sitt godkännande för vår kanalisation. Detta har i sin tur orsakat att vi inte kan genomföra dom vitala anslutningarna som krävs för att vi ska få igång nätet.
Fördröjningen med den tekniska utrustningen har också bidragit till att vi ligger långt efter tidsschemat. Med vintern runt hörnet så kommer färdigställningen och driftsättningen av fibernätet vara omöjligt att hinna med i år.
Vi kommer dock att arbeta på så länge det går. Grävningsarbetet och den kanalisation som fortfarande är möjlig, utan tillstånd, kommer att genomföras. Även förberedelserna för den tekniska utrustningen, i form av teknikbodar och liknande, kommer att fortsätta tills vädret säger stopp.
Jag förstår att denna nyhet kommer som en besvikelse för många, som sett fram emot en snabb och pålitligt uppkoppling mot Internet, även i Kåbdalis. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, säger ordspråket.
Som vanligt finns jag till hands om det är någon som behöver mer information om gällande projektet. Jag vill gärna att man hör av sig via e-post till i första hand, då det periodvis kan vara svårt att få tag på mig via telefon.

Med vänliga hälsningar/best regards

Varrudagáj/ Ustitlaš dearvvuođaiguin

Urban Fjellström

IT Projektledare
Telefon: 0971-171 68
urban.fjellstrom@jokkmokk.se
Jokkmokks Kommun